De baarmoeder, dé plek van creatie en magie!

Waarom is de baarmoeder zo belangrijk voor je vitaliteit?

Een tijd geleden ging ik in gesprek met mijn baarmoeder en vroeg of ze een boodschap voor me had. In deze nieuwsbrief deel ik onze dialoog met jullie.  

Lieve baarmoeder, wat heb jij me te vertellen? De baarmoeder spreekt: wat fijn dat je vraagt naar mijn mening, want ik ben een belangrijk onderdeel van het vrouw-zijn wat vaak wordt genegeerd of vermeden. Er ligt bij velen nog een oordeel dat ik er niet mag zijn, waardoor ik me niet gewaardeerd voel.

Hoe komt het dat je je niet gewaardeerd voelt?

Mijn energie is een bron van levenskracht. Een energie die jullie kennen als seksuele energie of creatieve energie en als mijn energie niet kan stromen voel ik me leeg en onvervuld. Voel ik me niet gezien en probeer ik op een andere manier aandacht te vragen. Als mijn energie er niet mag zijn omdat het te veel, te groot, te sterk is ga ik op een andere manier van me laten horen, want ik kan er niet niet-zijn. Je kunt me wegduwen of negeren, druk bezig zijn of veel in je hoofd zitten, maar vroeg of laat kom ik tevoorschijn, dat kan zijn in negatieve gedachten, maar ook in fysieke klachten. Door de fysieke klachten geef ik te kennen dat mijn energie vastzit.

Mijn energie is ook een speelse energie en als ik er niet mag zijn, niet kan spelen, niet kan creëren, voel ik me ontevreden en ga ik klagen, zeuren, oordelen of creëer negatieve gedachten. In essentie is mijn kracht een liefdevolle kracht die je wil ondersteunen, die je wilt dragen. Velen kennen mijn echte kracht niet omdat er in het verleden een taboe op gelegd is. Zeker als vrouw was seksualiteit niet netjes en moest mijn energie keurig binnen de lijntjes blijven. Maar als mijn energie niet meer kan stromen word ik ongelukkig en voel me down. Dan verdwijnt mijn passie, mijn sprankeling en krijgt het hoofd de regie. Neemt controle het over en wordt mijn levensenergie getemd en bepaald door routines, patronen of hoe-het-hoort principes, maar heb ik niet het gevoel dat ik echt leef. Dat ik echt ten volle kan genieten.

Erkennen

Vaak word ik oneerbiedig behandeld. Als je mij niet erkent, niet aanwezig bent in mij, word ik een soort opvangbak voor energieën van anderen, want ik ben heel ontvankelijk. Als jij de deur openzet en weggaat kan iedereen naar binnenkomen en alles achterlaten wat ze niet meer willen of niet fijn vinden. Ik voel me dan moe, zwaar of verdrietig, maar jij vindt dat niet fijn dus zal er alles aan doen om de signalen die ik geef te dempen of te negeren. En nog meer regie geven aan je hoofd.

Als je wist hoe graag ik je wil ondersteunen dan zou er ruimte zijn voor liefde. Ik wil mijn kracht met je delen en heb de liefde nodig van je hart. Ik heb nodig dat je ziet dat ik net zo waardevol bent dan het hart en het hoofd. Zonder mij missen ze de kracht, zonder mij is er geen stevig fundament.

Ik hoor bij jou, ik hoor bij jullie, we vormen een eenheid. Ik heb je veel te geven en verlang ernaar om erbij te horen. Ben het moe om spanning, energieën en zelfs ellende van anderen te moeten dragen. Ik zal blijven roepen, steeds harder tot je mijn waarde erkent en ziet dat ik jou een veilige, heilige ruimte biedt, waar zuivere creaties tot stand komen als jij aanwezig bent.

Hou van me

Met Zie me, heel me, zuiver me en hou van me! eindigt ze het gesprek en ik kan niet anders dan volmondig JA zeggen. En deel dit ook met andere vrouwen geeft ze me mee 😊.

Om je levensenergie te laten stromen dienen je hoofd, hart en buik met elkaar samen te werken, maar door de taboes die nog steeds aan seksualiteit vastzitten is het moeilijk om deze energie vrij door je heen te laten stromen. Toch hoort de seksuele energie vrij door je heen te stromen, want je bent ontstaan uit seksuele energie. Het is je grootste krachtbron en als je het vrij tot je beschikking hebt kun je echt jezelf zijn.

Maakt dit een verlangen in je wakker? Kijk dan voor de driedaagse intimiteit en seksualiteit op breathfulness.nl/vrouwenkracht

0 Shares