Intimiteit en seksualiteit

Intimiteit en seksualiteit

De moederwond en de vaderwond is voor velen ten koste gegaan van de intimiteit met zichzelf en de ander. Door alle pijnlijke ervaringen is het hart of de buik gesloten. En de (verborgen) boosheid een muurtje geworden om jezelf te beschermen. Hierdoor is het moeilijk om jezelf open te stellen en kwetsbaar te zijn.

Intimiteit en seksualiteit, twee woorden die zoveel inhouden, zoveel oproepen en waar tegelijkertijd nog zoveel verwarring, vervorming en taboe omheen hangt. Door gevoelens niet toe te staan of onder controle te houden ontstaat er een leegte in de buik. Deze gaat ten koste van de creatieve levensstroom en de levensvreugde. Vertrouwd zijn met jezelf en je thuis voelen in je lichaam, hoe fijn zou dat zijn!!

Maar wat is nu de essentie van intimiteit en seksualiteit? Ik nam de tijd om in mijn eigen bron van wijsheid te stappen en mijn lichaam te vragen om de ware essentie van intimiteit en seksualiteit uit te leggen. Ik ging schrijven en mijn innerlijke wijsheid vertelde me het volgende:

De sleutel

Intimiteit is plezier maken, vreugde beleven, samen zijn met jezelf en met elkaar. Het is een gevoel van diepe vreugde, spontaniteit, openheid, levenslust, een manier om dingen in je leven te creëren. Je kunt niet zonder, anders ben je arm en leid je een leven van tekort, armoede en stagnatie.

Intimiteit hoort bij het leven, anders leef je niet echt. Het is de dans van het mannelijke en vrouwelijke, in jezelf en met de ander. De dans van het leven die gedanst wil worden. Op elk moment, soms vurig, passievol, ongeremd, soms rustig stromend, aanwezig, eb en vloed, komen en gaan. Het is er gewoon altijd. Het leven is er altijd. Het is aan jou om je voor het Leven te openen. Het is aan jou om alles opzij te zetten en te gaan voor de Liefde, de stroom in je leven.

Seksualiteit vraagt Kom ga met me mee. Spring, dans, beweeg, laat me stromen. Ik hou van je en wil naar buiten. Ik wil genieten, ten volle met alles wat ik in me heb. Laat me vrij, breng al die stemmen in je hoofd tot zwijgen en zie me zoals ik werkelijk ben. Speels, spontaan, uitnodigend, soms uitdagend om alles uit het leven te halen wat er is. Om te proeven, ruiken, voelen, aanraken. Om met alle sensaties die er te voelen zijn in aanraking komen. Ik wil leven, ik ben het leven, ik geef het leven, ik ontvang het leven. Ik ben het medicijn voor alles en ik hef elke blokkade op en laat de energie weer stromen. Elke stem in je hoofd breng ik tot zwijgen en laat je energie weer zuiver worden.

Seksualiteit

Seksualiteit de sleutel tot je kern, je vrouw-zijn, je man-zijn, de dans tussen beiden, de liefde, de flow van het leven. Ik ben de sleutel tot het Leven, omarm me, kijk naar me, hou van me, dans met me, leef met me. Elk moment van de dag. Ik weet wanneer je actief moet zijn, ik weet wanneer het tijd is om te rusten, ik weet wat je wil en wat je niet wil, ik weet wat je nodig hebt, ik weet waar je van geniet.

Beter dan wie dan ook ken ik jou. Ik ben het leven wat in en door jou stroomt. Jij hebt mij nodig en ik heb jouw lichaam nodig. Samen zijn we een geheel. Ik wil graag in je leven zijn. Hou me niet tegen maar zet de deur open zodat ik kan stromen, bewegen, dansen, spelen, verbinden, kan delen met alles wat ik in me heb. Open je helemaal.

Dan stopt mijn hand met schrijven en lees ik nog eens wat ik geschreven heb. Wow, ik voel me ook levend en prettig door deze energie door me heen te laten stromen. Ga je dit delen? hoor ik gelijk een stemmetje in mijn hoofd zeggen. Na een korte aarzeling voel ik, ja… het voelt kwetsbaar en open, maar ook dat is de essentie van intimiteit en seksualiteit.

Maakt dit een verlangen in je wakker? Er is nog zoveel te ontdekken.

Klik hier >> voor data van de driedaagse Intimiteit en seksualiteit

Marij – deelneemster driedaagse vertelt

Ik heb het echt heel fijn gehad het afgelopen dagen, een cadeau voor mezelf.
Met een mooie zachte, milde en uitnodigende wijze begeleid. Waarin ik dingen ervaren heb, die ik met mijn hoofd echt niet kon bedenken. Maar die zo raak waren, dat ik het niet snel zal vergeten. Maar ook dingen, die in mij iets verschoven hebben, zodat ik nog dichter bij mezelf kan komen.
Een weekend waar heel veel vrouwen hun voordeel mee kunnen doen.

Rina – deelneemster driedaagse vertelt

De vrouwen 3 daagse is een cadeau aan jezelf!
Het is de mooiste ervaring die ik tot nu toe bij Jacquelien heb meegemaakt!
Iedere vrouw op aarde zou dit verdienen, dan zou de wereld er anders uitzien en er zou een veel zachtere energie gaan stromen.
Ik heb me gehoord, gezien gevoeld met volle aandacht voor iedereen!
Ben enorm dankbaar dat ik de rite heb mogen ontvangen en met zulke enorme lieve vrouwen dit heb meegemaakt. Terwijl ik dit schrijf raakt het me weer.
Iedere dag leer ik nog bij , het staat nooit stil en als ik het niet meer weet is daar Jacquelien, je bent zo wijs en ik leer zoveel van jou. Zo puur! Je bent een voorbeeld voor mij. Nogmaals heel dankbaar dat je ooit op mijn pad terecht bent gekomen!! Ik zeg het voort…….

Sandrine – deelneemster driedaagse vertelt

Toen ik de info over de driedaagse ‘Ontmoet de kracht van je vrouw zijn’ las, was er meteen een stemmetje in me die zei “Ja, dit is voor jou; dit moet je doen”. En toch schreef ik me niet meteen in, want ik voelde ook ergens een angst. Al kon ik niet precies duiden waarvoor. Maar het stemmetje bleef me aanspreken en een weekje later schreef ik me in.
Bij het begin van de driedaagse vroeg Jacquelien ons om alle verwachtingen over het komende weekend los te laten, dat deed ik… en stelde me open voor alles wat zich aandiende.

En ja hoor, er waren momenten van verwondering, momenten van herkenning en in de cursusruimte werd er gehuild en gelachen. In een sfeer van vertrouwen en openheid kon alles gedeeld worden. Heel fijn om samen met de andere vrouwen te zijn, te praten, te luisteren en ook om van hen en met hen bij te leren.
Weer een stukje heler, een stukje dichter bij mezelf ging ik weer naar huis. Nu, een weekje later blijf ik er bewust mee bezig om alles verder een plaats te kunnen geven en te laten doorwerken.
Een oprechte dankjewel aan Jacquelien, dankjewel aan de andere vrouwelijke deelneemsters en een dankjewel aan mezelf voor deze innerlijke reis!

Anoniem – deelneemster driedaagse vertelt

Wat fijn iets van je te horen… Er gebeurt veel na de driedaagse Intimiteit en seksualiteit wat ik eigenlijk ook maar moeilijk onder woorden kan brengen. Ik neem steeds rust (eenvoud) met regelmatig een huilbui. Keer als vanzelf steeds meer naar binnen. Bemoei me minder met andermans processen. Minder pleasen, maar vooral voelen wat wil ik en waar kan ik mijn plezier uithalen. Ook worden mijn grenzen die ik met regelmaat overschrijd duidelijk in hoe en wat.
Het lijkt wel of ik meer op mijn leven “kan kijken”.
Wat fijn dat ik jullie om mijn levenspad ben tegengekomen. Tot gauw….

0 Shares