Vrouw-zijn Agenda

Breathful Woman Retreat

Zondagavond 15 t/m donderdagmiddag 19 september

Klik hier >> voor info een aanmelden

Driedaagse Intimiteit en seksualiteit – incl. Rite of the Womb

Vrijdag 28 t/m zondag 30 juni

Klik hier >> voor info een aanmelden

Programma Authentiek in relaties zijn – 11 ontmoetingen

Start 16 januari

Klik hier >> voor info een aanmelden

Online Programma Het Licht in mij

Je kunt hier vandaag al mee starten!

Klik hier >> voor info een aanmelden

Ode aan de spirituele vrouw van Susan Smit

Daar sta je dan, spirituele vrouw, met je gezicht geheven naar het licht, je derde oog geopend, je hart verbonden aan de levende wezens en groeisels om je heen, je handen uitgestrekt om te geven en te ontvangen en je voeten stevig op de aarde. Door de eeuwen heen ben je bespot, verdacht gemaakt en onderdrukt. Je bent afgestraft en ten val gebracht. Toch stond je elke keer weer op, want de drang naar aardse ervaringen, schoonheid en liefde was groter dan de angst om weer te vallen.

Je bent een sjamane – je kent de bezielde, levende natuur net zo goed als de bovenaardse essentie en weet hoe tussen beide niveaus te reizen.

Je bent een vroedvrouw – je beschermt en begeleidt het levengevende aspect van de vrouw en de komst van al wat nieuw en pril is.

Je bent een wilde, ongetemde vrouw – je eert de wijsheid van het lichaam, viert je zintuigelijke, sensuele aard en beschouwt je seksualiteit als een levenskracht.

Je bent een natuurvrouw – je voelt eerbied voor en wederkerigheid met je natuurlijke omgeving, die je vormgeeft met rituele en heilzame gewoonten.

Je bent een strijdster – je komt op voor de benadeelden, de dieren, de natuur en al wat heilig is voor jou.

Je bent een heler – je weet hoe je ieders levensenergie kunt verzorgen en opschonen en hoe je het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert.

Je bent een mystica en priesteres – je kent de goddelijke samenhang, maakt contact met het hogere en ziet vooruit.

Je bent een kruidenvrouw – je benut de helende kracht van planten en kruiden en staat op jouw beurt in dienst van alles wat leeft.

Je bent een verhalenverteller, kunstenares, wisdomkeeper – je geeft ruimte aan het onzichtbare, aan het diepste dat alleen in mythen, kunst en symbolen te bevatten is.

Je bent een heks – je kent en benut je aangeboren band met het magische, het samenwerken met de geestelijke wereld om dingen op aarde te verwezenlijken.

Je bent een wijze vrouw – die haar ervaring, kennis omsmeedt in wijsheid en deelt met de gemeenschap.

Richt je nog eenmaal op, lieve spirituele vrouw, sla het stof van je kleding en kijk naast je: je bent niet meer alleen. Scherm je kwaliteiten en vermogens niet langer af en demp niets van je licht! Voel de ruimte voor het luisterende, het zoekende, het zachte, het intuïtieve, voor heilige woede en diepe liefde. Zoek de handen van voormoeders, zusters en dochters, van mannen die hun vrouwelijke kant kennen en schijn samen. Schijn feller dat je ooit gedurfd hebt, met een gloed die een nieuwe weg verlicht.

Moge al het moois dat is onderdrukt, verdacht gemaakt, beschimpt en afgestraft terugstromen in de wereld van nu, die dat zo hard nodig heeft.

Bron: Susan Smit – Happinez

De vele facetten van de vrouwelijke kracht zo mooi beschreven en inderdaad zo hard nodig in deze tijd. Facetten die in verschillende vormen terugkomen in de driedaagse en Retreat om de herinnering weer wakker te maken. Het zit nog steeds in jou, met al zijn kracht, vreugde en ook de verwondingen. Het helen van de verwonding brengt de vreugde en kracht, die erachter ligt, weer terug in je leven!

Niet alleen in vrouwen, maar ook in mannen, want in je essentie ben je vrouwelijk én mannelijk.

Graag ontmoet ik je op één van deze activiteiten.

Ervaringsverhalen

Erika

Ik ben heel erg blij dat ik dit mee mocht maken en ik hoop dat er heel veel meer vrouwen deze bijzondere dagen ook mee gaan maken. Het is niet makkelijk om patronen te zien uit het verleden maar het geeft wel mooie inzichten op een mooie toekomst. Ik hoop ook dat Marco de mannen deze inzichten kan laten zien. Het is heel bijzonder: wat ik heel veel mensen zou willen aanraden.

Stefanie

Het was voor mijn gevoel precies het juiste moment om de stap te nemen en deze 3daagse Ontmoet de kracht van je vrouw-zijn te volgen. Mijn proces leek al te beginnen vanaf het moment van aanmelding en het weekend was heel intens. Er is veel losgemaakt…en dat kon allemaal gebeuren, mede door de veiligheid van de omgeving bij het Breathfulness Center, de groep en de sensitieve begeleiding van Jacquelien. Het heeft me zoveel meer gebracht dan ik had kunnen vermoeden! De nieuwe inzichten blijven nog steeds komen, met het grootste gemak. Ik ervaar meer innerlijke rust, voel mij vrolijker en meer ontspannen. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze dagen, de nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan en vooral de ‘nieuwe vrouw’ die ik nu ben en hoe dit straalt naar mijn gezin en omgeving.

0 Shares