Ontmoet de kracht van je vrouw zijn

BreathfulWoman voor zelfbewuste vrouwen

Jacquelien

Voor mij is het ontmoeten van mijn vrouwelijke kracht en ook mijn mannelijke kracht een intens, maar heel boeiend pad. Steeds meer herinneren wie ik in essentie ben, wat ik wil en hoe het is om een stralende, zelfbewuste vrouw te zijn in deze tijd. En ook om vrouw te mogen zijn in een tijd waarin zoveel te doen is rondom vrouw-zijn, man-zijn en genderneutraliteit.

Als partner, moeder, dochter, (schoon)zus, vriendin, collega, Breathfulnesscoach/-partner, trainer, levensbegeleidster, auteur geef ik hier vorm aan.

In mijn begeleiding put uit meer dan 25 jaar ervaring, zowel individueel als met groepen. Ik zet mijn wijsheid, intuïtie en invoelend vermogen in om me af te stemmen op jouw vraag en behoefte. Door mijn kennis, opgedane tools, jarenlange ervaring en studie aan de levensschool weet ik waar je doorheen gaat als je jezelf wilt vrijmaken van de bescherming- en coping mechanismen die je opgebouwd hebt om je ware vrije natuur te beschermen.

Mijn manier van werken is veelal intuïtief en mijn begeleiding is erop gericht om te weten wanneer ik er moet zijn, maar ook wanneer ik ruimte moet geven voor je eigen innerlijke wijsheid en ervaring.

Van onderzoekend naar ontdekken

Ik ben nieuwsgierig en onderzoekend van aard en door mijn fijngevoeligheid kan ik op hele subtiele lagen vastzittende gevoelens, patronen, blokkades en energie voelen en zien. Als kind was dit niet makkelijk, waardoor ik het leven en hoe mensen met elkaar omgingen niet goed begreep. Mijn gevoeligheid werd een last en controle was mijn manier om hiermee om te kunnen gaan.

Het onderdrukken en ontkennen van mijn gevoel leidde tot afstand nemen van mijn lichaam, met als gevolg depressie, moeheid en vele lichamelijke klachten. Ik was het contact met mezelf kwijt, ging me aanpassen, wilde sterk zijn, maar ook aardig gevonden worden. Mijn ratio nam de regie en mijn creativiteit en levensenergie kon niet meer vrij stromen. Toch brachten juist de klachten mij op het pad om mezelf weer terug te vinden.

Om op eigen benen te kunnen staan, met mijn hoofd als regisseur, ben ik begonnen in de financiële sector, maar al snel werd duidelijk dat hier niet mijn passie lag. In de ontdekkingstocht naar mezelf heb ik vele cursussen, workshops en opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd op velerlei gebieden. Ik kon vele wikkels afleggen, kwam dichter bij mijn kern en de verbanden werden steeds duidelijker. Dat heeft mijn interesse in de gehele mens (zowel lichaam, geest en ziel) verder aangewakkerd.

Door vanaf 2002 bewust bezig te zijn met de ademhaling kon ik, wat ik inmiddels had geanalyseerd en begreep, gaan ervaren. Het voelen mocht er weer zijn, zodat mijn levensenergie weer langzaamaan kon gaan stromen. Er kwam steeds meer ruimte voor de verbinding met mijn lichaam en daardoor met het leven.

Vrouwelijke kracht

In 2003 werd ik naar Afrika getrokken. En heb ik tot 2011 met regelmaat individuele consulten, ademworkshops en Retreats gegeven in sloppenwijken van Nairobi. Dit heeft diepe indruk op me gemaakt en heb ik ervaren als een enorme groei en verrijking voor mijn eigen leven. Mensen werkelijk mogen ontmoeten en voelen dat barrières, zoals taal, cultuur of huidskleur wegvallen.

Dit was mogelijk omdat ik leefde waar en zoals zij leefden, soms zonder elektriciteit en stromend water. En deelgenoot mocht zijn van hun leven. In Kenia kon ik Moeder Aarde in al haar oerkracht voelen en ook mijn eigen oerkracht weer herinneren.

Dit heeft me enorm geholpen op weg naar mijn vrouwelijke kracht. In Kenia kwam er door het contact met de mensen, hun tempo van leven en de prachtige natuur weer ruimte om te genieten. Het heeft nog jaren geduurd voor ik beide werelden kon verenigen, maar inmiddels weet ik dat dit in mezelf zit, waar ik ook ben. Ik had deze tijd in Kenia nodig om de herinnering aan mijn oerkracht weer op te halen.

Fijngevoeligheid, van last naar kracht

Inmiddels was ik in 2001 samen met mijn partner Marco ons centrum begonnen en in 2012 diende Breathfulness zich aan.

Ook begon ik mijn fijngevoeligheid steeds meer als kracht te ervaren. Het heeft nu een diepe betekenis in mijn leven en is mijn kompas geworden. Voor mij vertegenwoordigt dit de diepe essentie van mijn vrouwelijke kracht, wat lange tijd geen ruimte had gekregen doordat ik te veel in mijn ratio heb geleefd. Mijn gevoelens, die ik nu zie als waardevolle signalen van mijn lichaam, waardeer ik, neem ik serieus en luister ernaar. Mijn klachten, mijn levenservaringen, mijn relatie met Marco en de spiegels van mijn kinderen hebben me weer teruggebracht naar mijn eigen wijsheid, intuïtie en invoelend vermogen.

De vele facetten van het vrouw-zijn

Het vrouw-zijn heeft vele facetten. Nu mijn zoons inmiddels volwassen zijn, het moederschap een andere betekenis krijgt en ik in een andere fase in mijn leven zit, ben ik wederom op ontdekkingsreis wat het is om vrouw te zijn in deze tijd. Het is en blijft een heel boeiend pad en het kan me steeds weer opnieuw verwonderen. Iedere keer mag ik weer een stukje van mijn vrouwelijke kracht herontdekken en helen. Hierin speelt Breathfulness voor mij een essentiële rol. Zoals de adem onze eerste verbinding is met de moeder, zo is de adem ook onze verbinding met de aarde en met het leven.

Griet

– Deelnemer driedaagse

Ik had nooit gedacht dat het samenzijn met andere vrouwen zo helend kon zijn. Zonder oordeel, met enkel begrip en mededogen laten zijn wat zich aandiende. Daardoor kwam er ruimte voor nieuwe aspecten van mezelf. De opbouw was heerlijk afwisselend en de begeleiding van Jacquelien komt recht vanuit haar wijze, liefdevolle hart. Een aanrader!

Het is nu tijd om de vrouwelijke energieën (waarden) te helen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Met de adem als tool om met een nieuwe, zelfstandige, vrije ademteug de wedergeboorte in te leiden. Doordat vrouwen zich steeds meer gaan herinneren wat het ware vrouw zijn betekent, kunnen mannen zich gaan ontspannen in wie zij in essentie zijn.

Hier wil ik graag aan bijdragen en zet ik mijn ervaringen, kennis, helder weten en invoelende vermogens in om eenieder hierin te begeleidden. Door onder andere de wijsheid van de levensfasen en de harmoniserende ademhaling breng ik je naar de liefde en kracht in jezelf.

Als je hiernaar op zoek bent, ontmoet ik je graag tijdens een individueel consult, (vrouwen)workshop of een Retreat.

Nieuwe Retreat!! 10-14 september. Vrouwen Retreat. Klik voor info en aanmelden!

Vrouwendriedaagse. Klik voor info »

0 Shares